POZOR!!!- Chcete vedieť spracovať,predávať mäso, mlieko a výrobky z nich? Aj v roku 2012 pripravujeme školenia s inovovaným obsahom- podporme domácu produkciu!

Zväz chovateľov oviec a kôz s odbornou garanciou Štátnej veterinárnej a potravinovej správy, organizuje kontraktačno-prezentačné školenie s nasledovnými témami:

- Hygienická príručka na zásadách HACCP pre výrobu a predaj výrobkov z ovčieho mlieka v salašníckych podmienkach – ovčí hrudkový syr na priamu spotrebu, ovčí údený syr, žinčica, bačovská bryndza, parenice, korbáčiky

- Systém predaja konečnému spotrebiteľovi- možnosti realizácie mäsa a mäsových výrobkov (Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 359/2011 Z.z.), možnosti realizácie mliečnych výrobkov (Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 360/2011 Z.z.)- metodická príručka, výzvy

- Rozrábka jatočného tela, porcovanie mäsa, postupy uchovávania a konzervácie mäsa, ukážky kuchynského využitia jahňacieho mäsa, vnútorností, výroba údenín.

Zväz chovateľov oviec a kôz bude aj v roku 2012 organizovať školenia, ktorých témy by mali pomôcť realizácii produktov z chovu oviec a kôz. V tomto roku bude školenie tiež dvojdňové.
Prvý deň školenia bude venovaný problematike spracovania mlieka a systému predaja konečnému spotrebiteľovi- možnostiam realizácie mäsa, mäsových výrobkov a mliečnych výrobkov.
Druhý deň bude kontraktačno-prezentačný. Na tento deň budú pozvaní aj zástupcovia reštaurácií, jedální a stravovacích prevádzok, ktorí sa budú môcť priamo stretnúť s chovateľmi, ktorí by im vedeli zabezpečiť dodávku kvalitného mäsa, mlieka, výrobkov- ovčieho a kozieho. Druhý deň bude zameraný aj na prezentáciu spracovania ovčieho mäsa. Praktickú ukážku bude robiť majster mäsiar František Kšána. Ukážka bude obsahovať všetko čo sa týka spracovania jahňacieho mäsa-predvádzanie rozrábky jatočného tela, porcovania mäsa, postupy uchovávania a konzervácie mäsa, ukážky kuchynského využitia jahňacieho mäsa, vnútorností, výroba údenín. Celý program bude spojený aj s praktickými ukážkami a ochutnávkou výrobkov.

Fotografie a videá z práce majstra mäsiara Františka Kšánu si môžete pozrieť na týchto odkazoch:

František Kšána v show Jána Krausa 2. 12. 2011- http://www.youtube.com/watch?v=PkOgzdODMIE

František Kšána- prezentácia rozrábky jahňaciny-Seč 2011- video- http://youtu.be/eYUbh5xglk8

Fotografie- https://www.zchok.sk/gastro-prezentacia-spracovania-jahnacieho-masa-f-ksana/

Školenia sa budú konať v týchto termínoch:

21.2.-22.2.2012-Žilina, Stredné odborné učilište stavebné Tulipánová 2

28.2. - 29.2.2012-Sabinov, Združená stredná škola SNP 16

6.3. – 7.3. 2012-Banská Bystrica, Stredná odborná škola Pod Banošom 80

Pozvánky a prihlášky s návratkami na školenia uverejníme na stránke www.zchok.sk 31.1.2012.

Inzertné a diskusné fórum

Chcete sa dozvedieť aktuálne trendy v chove, poradiť sa s ostatnými chovateľmi, predať alebo nakúpiť, či nájsť si prácu? Vyskúšajte našu novú sekciu diskusia.

zlata-ovca-koza

Chcete dostávať viac za svoje výrobky? Odlíšte sa od ostatných a preukážte vyššiu kvalitu! Tu nájdete zoznam všetkých certifikovaných subjektov.

haccp-img

Príručky pre spracovateľov mlieka úspešne používané od roku 2006.

plemenna-kniha

Výzva plemenná kniha

© 2024 Zväz chovateľov oviec a kôz | RSS feed | Web od Foxili